Bank Norwegian

De flesta har väl handlat på ICA någon gång och ICA-koncernen har även en bank som har många olika banktjänster som du kan utnyttja. Det är en bra bank där du kan låna pengar i form av t ex privatlån eller bolån, skaffa sparkonto, lönekonto, kreditkort eller försäkringar etc. Du behöver inte handla på ICA för att välja deras banktjänster - de är ett alternativ precis som alla andra större banker.

Vill du ta ett lån kan du antingen ta ett privatlån / blancolån eller ett bolån hos dem. Utöver detta kan du även utnyttja det som kalas för kontokredit. Detta är för dig som har ett bankkort hos ICA Banken. Det funkar ungefär som med kreditkort, när dina egna pengar är slut på kontot kan du få kredit från 10 000 - 50 000 kr. Du betalar varje månad ränta på pengarna du har lånat och så fort du sätter in nya pengar igen så att kontot ligger på plus upphör krediten och då kostar det givetvis inget.

Lånevillkor

Tittar man på privatlånet så är detta givetvis ett lån utan säkerhet där du kan använda pengarna till vad som helst. Du kan låna från 20 000 kr upp till 350 000 kr. Löptiden är mellan 3 och 12 år. Du kan använda ICA Bankens lån ifall du vill lösa andra dyra mindre lån om du har lust. Räntan på ditt lån är individuell, vilket innebär att den exakta räntan du kan få beror på dina förutsättningar rent ekonomiskt, hur mycket du vill låna och en del sådant. När din ansökan blir godkänd får du ett erbjudande som du kan välja att godta.

Du har ingen uppläggningsavgift på ditt banklån och inga andra avgifter tillkommer heller. Det du betalar är räntan och den är generellt konkurrenskraftig jämfört med de flesta andra banker. I övrigt gäller bara grundläggande krav av samma slag som i princip alla långivare ställer på sina låntagare.

Krav för att få låna

 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst från arbete eller pension

När det gäller bolån finns så klart lite andra villkor. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde. När du tar ett bolån med belåningsgrad över 70 % ska du amortera den överstigande delen av lånet på 15 år med rak amortering. Du måste även stå för minst 15 % av marknadsvärdet själv i form av kontantinsats. Du kan ta ett bolån för villa, bostadsrätt (där bostadsrättsföreningen har minst 10 lägenheter) eller fritidshus och ett annat krav är att köpet förmedlats via en mäklare.

Övriga banktjänster

ICA Banken har många olika banktjänster till förfogande så som kreditkort, sparkonton och försäkringar etc.

Kreditkort - Deras kreditkort heter Bankkort Plus och är ett Mastercard. Du får bonus på 1 % när du handlar på ICA och 0,5 % på alla andra ställen. Du kan få 20 000 i kredit som grund och upp till 100 000 kr om du ansöker och blir godkänd. Du har med kreditkortet upp till 60 dagar räntefri kredit. En reseförsäkring ingår även om du köper din resa med kortet.

Kontokredit - Kontokredit är som vi skrev tidigare en smart kredit som du har på ditt vanliga konto. Du kan då handla för mer pengar än som finns på kontot och alla pengar som du använder utöver dina egna blir en kredit som du får betala ränta för varje månad tills dess du fyller på med nya pengar. Detta funkar på ditt direktkonto, dit du kopplar ditt vanliga bankkort. Det kostar inget förutom när du väljer att utnyttja krediten. Här har du dock inga räntefria dagar om du väl väljer att använda krediten.

Sparkonto - ICA Banken har ett vanligt sparkonto plus ett sparkonto för barn. Detta speciella sparkonto kan båda föräldrarna komma åt och när barnet blir 18 får de automatiskt ta över kontot medan föräldrarna då förlorar sin möjlighet att komma åt det. Sparkonton hos ICA Banken omfattas av insättningsgarantin.

Försäkringar - Du kan även teckna alla de vanligaste försäkringarna så som hemförsäkring, bilförsäkring och olika personförsäkringar. Du kan läsa mer om försäkringsvillkor och annat bra på deras egen webbsida.

 

Populära lån

 • Freedom Finance
  Låna: 5000 - 600000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Lendo
  Låna: 10000 - 500000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Lös dyra lån och krediter

Få ner dina kostnader med ett enda större lån. Hos Lendo räcker det med att du gör endast en ansökan och får därefter svar från flera banker där de erbjuder sina räntor och kostnader. Välj den bästa.
Läs mer och ansök hos Lendo
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Privatlån

Vill du veta mer om hur privatlån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till privatlån.