Bank Norwegian

 • Eff. ränta: ?
 • Belopp: 5000 - 600000 kr
 • Minsta inkomst: ?
 • Uppl.avgift: 399 kr
 • Ränta: 6.99 - 22.99 %
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Åldersgräns: 23 år

Bank Norwegian är en norsk bank som under de senaste åren även etablerat sig i Sverige. Detta är en internetbank som satsar på lån och banktjänster till privatpersoner. Det finns t ex privatlån, sparkonto, kreditkort och även möjlighet att logga in på deras egen internetbank där du kan sköta dina konton och liknande.

Lånet som erbjuds är ett flexibelt lån då du kan låna så lite som 5000 kr och upp till det ovanligt höga maxbeloppet 400 000 kr. Det är ett privatlån så det är ett lån utan säkerhet där du kan använda pengarna till vad du vill. Bank Norwegian säger att de är ett alternativ till att ta vanliga SMSlån eller mikrolån då de har så pass små lånebelopp. De har bra ränta men du måste alltid låna i minst ett år.

Lånevillkor

Du kan som sagt låna mellan 5000 kr och 400 000 kr i form av ett privatlån / blancolån. Du behöver inte lämna någon säkerhet, så du kan använda pengarna till renovering, resa eller vad som helst. Löptiden är 1 till 15 år. Detta innebär att både löptid och lånebelopp är lite högre än vad många andra banker erbjuder.

Du kan låna ifall du är över 18 år och är utan betalningsanmärkningar. Oftast finns det en minsta gräns för din årsinkomst men Bank Norwegian säger inget om en specifik gräns. Du måste klara en sedvanlig kreditprövning men ifall du klarar den kan du få låna. Ifall du har e-leg eller Bank-ID så kan du använda dessa för att identifiera dig och på så vis kan din ansökan behandlas lite snabbare.

Krav för att få låna

 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige i minst 36 månader
 • Klara en kreditprövning
 • Minsta inkomst beror på lånebelopp osv

En medsökande gör att du har större chans att få låna. Du kan även få bättre ränta med en medsökande. Att ansöka om ett lån med en medsökande innebär att man har en annan person som delar på ansvaret för lånet. Detta kan t ex vara en make / maka, familjemedlem eller nära vän. Det är ett bra sätt att bli godkänd ifall du har svårt att få låna på egen hand. Båda ansökande har sedan fullt ansvar för att lånet betalas tillbaka.

Övriga banktjänster

Eftersom Bank Norwegian är en riktig bank har de ett antal olika andra banktjänster så som kreditkort och sparkonto. Du kan göra klart mer än bara låna pengar.

Kreditkort - Kreditkortet är räntefritt upp till 45 dagar. Kreditgränsen ligger på 100 000 kr. Det finns ingen avgift för uttag och du har även "CashPoints" på alla dina köp. Du får CashPoints när du flyger med flygbolaget Norwegian. Du får dessutom både reseförsäkring och avbeställningsskydd för din resa ifall du betalar minst 75 % av resan med deras kreditkort.

Sparkonto - Bank Norwegian har ett sparkonto med klart godkänd sparränta. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett sparkonto hos dem och det finns inga gränser för uttag och liknande.

 

Populära lån

 • Freedom Finance
  Låna: 5000 - 600000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Lendo
  Låna: 10000 - 500000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Lös dyra lån och krediter

Få ner dina kostnader med ett enda större lån. Hos Lendo räcker det med att du gör endast en ansökan och får därefter svar från flera banker där de erbjuder sina räntor och kostnader. Välj den bästa.
Läs mer och ansök hos Lendo
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Privatlån

Vill du veta mer om hur privatlån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till privatlån.