Freedom Finance

 • Eff. ränta: 4.23 - 17.98 %
 • Belopp: 5000 - 600000 kr
 • Minsta inkomst: 100000 kr
 • Uppl.avgift: 495 kr
 • Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Åldersgräns: 18 år
Fler typer av lånDen här långivaren har även billån - läs mer nedan.

Freedom Finance är en låneförmedlare som har funnits med i ganska många år nu. De har samarbete med ett 20-tal svenska banker och långivare och när du lånar via dem så får du ett lån hos en av dessa långivare. När du tar ett lån skickar alla dessa långivare en offert för ditt lån och det blir en slags budgivning som innebär att du har möjlighet att välja och ta det erbjudande som är bäst och billigast. Freedom Finance är en trygg aktör som får bra betyg av kunderna.

Hos Freedom Finance kan du ta olika typer av lån - de erbjuder privatlån, bolån och billån. Du kan om du vill välja att samla dina gamla dyra lån via Freedom Finance och på så vis spara pengar på din månadskostnad. Privatlånet är ett lån på 5000 till 400 000 kr. Du kan låna i upp till 15 år. För de andra lånen finns det givetvis andra villkor, vilket du kan läsa mer om längre ner.

Något som är lite häftigt med Freedom Finance är att de har en prisgaranti. Den fungerar så att ifall du kan hitta någon annan bank eller långivare som kan erbjuda dig ett billigare lån totalt (beräknat utifrån den effektiva räntan) så kompenseras du med 999 kr rakt av. Detta gäller för privatlån och det gäller givetvis att det är ett lån som du kan få med dina förutsättningar.

Lånevillkor

Vi börjar med att gå igenom lånevillkor för privatlån. Du kan som sagt låna från 5000 kr till 400 000 kr. Återbetalningstiden för lånet är 1 - 15 år. Sådant som uppläggningsavgift och aviseringsavgift kan variera beroende på långivare - Freedom Finance samarbetar ju med många olika så deras kostnader kan ser olika ut. Det kan också variera lite vad som är max lånebelopp och löptid, men det ser du när du har ansökt och får offerter från de olika banker och långivare som är intresserade av att ha dig som kund.

Betalningsanmärkningar är inget defintivt hinder hos Freedom Finance utan de kan tänka sig att låna ut upp till 150 000 kr även om du har anmärkningar. De har länge varit en långivare dit du kan vända dig ifall du har lite svårt att få lån vanligtvis. Det finns dock krav här och det är t ex att du har som lägst en årsinkomst på 110 000 kr, att du är minst 20 och som mest 73 år gammal och att du inte har några obetalda skulder hos Kronofogden.

Krav för att få låna

 • 18 år eller äldre
 • Minsta årsinkomst på 100 000 kr
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Klara en vanlig kreditprövning
 • Betalningsanmärkning ok för lånebelopp upp till 150 000 kr

En medsökande gör att du har större chans att få låna. Du kan även få bättre ränta och lånevillkor med en medsökande. Att ansöka om ett lån med en medsökande innebär att man har en annan person som delar på ansvaret för lånet. Detta kan t ex vara en make / maka, familjemedlem eller nära vän. Det är ett bra sätt att bli godkänd ifall du har svårt att få låna på egen hand. Båda ansökande har sedan fullt ansvar för att lånet betalas tillbaka.

Låneskydd

Låneskydd är en slags försäkring som ger dig ersättning ifall du skulle få återbetalningsproblem på grund av händesler bortom din kontroll så som arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall. Freedom Finance samarbetar med många långivare som erbjuder en sådan tjänst för sina lån. Freedom Finance själva kompletterar det med ett utgiftsskydd som ger dig skattefri skadeersättning ifall något skulle hända. Skillnaden på låneskydd och utgiftsskydd är att den sistnämnda faktiskt betalar ut pengar till dig istället för att bara täcka kostnaderna som du annars hade haft för ditt lån.

För at kunna teckna en låneförsäkring krävs att du är vid god hälsa vid tidpunkten för tecknandet och att du har ett arbeta i form av antingen tillsvidareanställning där du jobbar som minst 17 eller 22 timmar i veckan. Har du ett eget företag kan du i vissa fall få låneskydd men inte alltid och du kan tyvärr inte få utgiftsskyddet.

Övriga lån

Du kan även hitta både bolån och billån hos Freedom Finance. Dessa lån har sina egna villkor etc. Dessa ska vi gå igenom lite kort nedan.

Bolån - Ett bolån kan du ta när du vill ha en ny bostad, renovera din gamla eller liknande. Du kan låna med villa, bostadsrätt eller fritidshus som säkerhet. Bottenlånet kan vara som mest 85 % men tänk även på att nya regler framöver kan komma som säger att du måste amortera ner till 50 % belåningsgrad över några år. Betalningsanmärkningar eller gamla skulder är inte nödvändigtvis ett hinder för att få ett bolån via Freedom Finance. De specialiserar sig till och med på att fixa bolån till folk som vanligen har svårt att få lån eller har fått nej från banken tidigare.

Billån - Med billånet har du bilen som säkerhet. Här kan du få ett billån på upp till 500 000 kr. Du kan låna både vid köp av ny bil och begagnad bil och vare sig du köper från en bilhandlare eller en privatperson. Köper du bilen från en privatperson bokar Freedom Finance in ett snabbt test av bilen för att se så att den är ok. Du har minst 20 % kontantinsats och en låg ränta.

 

Populära lån

 • Freedom Finance
  Låna: 5000 - 600000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Lendo
  Låna: 10000 - 500000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Lös dyra lån och krediter

Få ner dina kostnader med ett enda större lån. Hos Lendo räcker det med att du gör endast en ansökan och får därefter svar från flera banker där de erbjuder sina räntor och kostnader. Välj den bästa.
Läs mer och ansök hos Lendo
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Privatlån

Vill du veta mer om hur privatlån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till privatlån.