SevenDay

 • Eff. ränta: 4.47 - 17.04 %
 • Belopp: 10000 - 500000 kr
 • Minsta inkomst: 120000 kr
 • Uppl.avgift: 495 kr
 • Ränta: 3.45 - 9.95 %
 • Löptid: 1 - 12 år
 • Åldersgräns: 20 år

SevenDay är en modern bank som sysslar huvudsakligen med utlåning i form av lån utan säkerhet, alltså privatlån. Utöver detta kan du även ha dina sparpengar på ett av deras sparkonton med bra ränta. Du kan använda SevenDay för att låna till precis vad du vill med deras lån på 10 000 kr till 300 000 kr och du kan även utnyttja dem ifall du vill samla dina befintliga dyra lån och göra om dem till ett stort och billigare lån med bra ränta.

Det som är fint med SevenDay är att de har en prisgaranti som går ut på att du kan få sänkt ränta ifall du hittar ett annat lån med bättre effekt ränta inom en vecka efter att du tagit ditt lån. Det gör att SevenDay's lån håller sig bra i konkurrensen med andra långivare - fast å andra sidan har de bra räntor redan från början.

Lånevillkor

Ditt privatlån hos SevenDay kan vara som minst 10 000 kr och som mest 300 000 kr (maxbeloppet är lite lägre än hos många banker som ligger på 350 000 kr). Du får en löptid på 1 till 12 år beroende på hur länge du vill låna och dina förutsättningar. Räntan sätts individuellt och du får en offert med en bestämd ränta efter att kreditprövningen är genomförd.

Du kan tyvärr inte ha några betalningsanmärkningar när du ansöker om lån. Då blir du ej godkänd. När du ansöker görs som sagt en kreditprövning. Här får SevenDay uppgifter om din ekonomiska situation och tillsammans med den information du själv lämnar i din ansökan ger de dig ett kreditbetyg (credit score) som används för att bedöma din kreditvärdighet. Det är sedan denna som ligger till grund när beslut tas om din låneansökan.

Krav för att få låna

 • 20 år eller äldre
 • Skriven i Sverige i minst tre år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast årsinkomst på 120 000 kr
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Du ska ha fast anställning eller vara egenföretagare alternativt pensionär
 • Vid medsökande ska en av de sökande ha fast anställning, eget företag eller pension

Medsökande

Ifall man är tveksam till sin egen betalningsförmåga eller inte uppfyller kraven om att antingen vara fast anställd eller vara egenföretagare / pensionär kan man ha en medsökande för att öka sina chanser. Med en medsökande blir båda likvärdigt ansvariga för lånet och kan bli återbetalningsskydliga. Fördelen är dock att du kan få ett lån trots att du kanske inte har en jättestark ekonomi just nu. För att du ska kunna få ett lån med en medsökande krävs att denne uppfyller kraven om anställning ifall du inte gör det själv.

Ett annat krav som ställs är att du och den som ansöker om lån tillsammans med dig ska vara folkbokförda på samma adress. Det innebär i grund och botten att ni troligen antingen är sambos / gifta eller att ni är släkt på annat vis. Givetvis är det även möjligt att två vänner tar ett lån ifall båda är skrivna på samma ställe.

Låneförsäkring

Hos SevenDay kan du om du vill även teckna låneskydd, vilket är en slags försäkring som ger dig mer trygghet när du tar ett lån. Det funkar så enkelt att ifall du blir oförmögen att betala av ditt lån på grund av att du förlorar jobbet, blir sjuk eller avlider, så går försäkringen in och täcker en del av månadsbetalningarna. Vid dödsfall löses skulden helt, vilket är bra så att familjen som är kvar inte behöver belastas av den.

Det finns som alltid en del krav och villkor för låneskyddet. Det handlar t ex om att det finns en kvalificeringstid på 30 dagar från att du tecknar försäkringen då den inte gäller. Du måste alltså klara dig i 30 dagar utan att bli sjuk eller arbetslös om du vill ha ersättning. Det finns även en karenstid på 30 dagar från att du blir sjuk eller arbetslös då du inte får någon ersättning. Livskyddet har givetvis ingen karensid och ifall du skulle avlida betalas hela beloppet tillbaka av låneskyddet så att du slipper skulden helt.

Betalningsfri månad

En intressant grej som SevenDay kör med är betalningsfri månad. Det är så enkelt som det låter. Du kan själv välja att köra på en betalningsfri månad närhelst du vill. Kravet är att du får som mest tre sådana månader under en period på 12 månader och du kan inte heller välja att ha två betalningsfria månader direkt efter varandra.

Det man ska tänka på är att detta inte är en gratis månad utan både avbetalning och ränta läggs på lånet och ska betalas senare istället. Det blir alltså totalt sett lite dyrare att göra på detta vis. En betalningsfri månad kan vara bra när man har ont om pengar och behöver lite uppskov men man ska utnyttja detta erbjudande sparsamt och inte i onödan. Du kan inte lägga på betalningsfria månader så att ditt lån totalt blir längre än 12 år.

 

Populära lån

 • Freedom Finance
  Låna: 5000 - 600000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Lendo
  Låna: 10000 - 500000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Lös dyra lån och krediter

Få ner dina kostnader med ett enda större lån. Hos Lendo räcker det med att du gör endast en ansökan och får därefter svar från flera banker där de erbjuder sina räntor och kostnader. Välj den bästa.
Läs mer och ansök hos Lendo
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Privatlån

Vill du veta mer om hur privatlån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till privatlån.