Starta eget lån

Här har vi samlat olika företagslån och starta eget-lån

Ska du starta eget företag och behöver ett starta eget lån? Eller har du redan ett företag som du driver men behöver mera kapital? Det finns ofta behov av pengar när man vill starta eller har ett eget företag, samtidigt som det i många fall är extra svårt att få låna i just denna situation.

Oavsett vad du söker för typ av lån så har vi här tagit fram några av de vanligaste lånen för företag.
Hittar du något som är intressant kan du klicka dig vidare. Även ett vanligt privatlån kan ibland vara bra för dig som har eget företag.

STARTA EGET-LÅN OCH FÖRETAGSLÅN

Marginalen Bank - Lån till företagare

Lån till företagare

Marginalen Bank förnyar spelreglerna för företagare och ser mer till din framtida betalningsförmåga än din ekonomiska historik. Finns det låneutrymme i en bostad kan Marginalen Bank hjälpa företaget med lån även om det finns betalningsanmärkningar eller om inkomsten varierar.
Mer information om lån till företagare hos Marginalen Bank
Företagskonto från Marginalen Bank


Marginalen Bank - Företagskonto

Marginalen Företagskonto

Vill du ha ett företagskonto med bra ränta och utan transaktionsavgifter kan du prova Marginalen Företagskonto. Du samlar alla företagets in- och utbetalningar och sköter kontot smidigt via Marginalens internetbank. Med en bra sparränta på 2 % (oavsett hur mycket du tar ut) får du ut det mesta av dina pengar.
Mer information om företagskonto hos Marginalen Bank
Omstartslån för företag från Marginalen Bank


SevenDay - Privatlån

Låna upp till 300 000 kr

Har du som privatperson sedan tidigare en taxerad inkomst och ska starta en enskild firma kan även ett privatlån med låg ränta vara ett alternativ istället för ett företagslån. Hos SevenDay kan du låna oavsett vad du behöver pengar till. Du kan du låna 10 000 - 300 000 kr utan säkerhet. SevenDay ger dig dessutom Prisgaranti på ditt lån, så att du alltid får bästa möjliga ränta.
Mer information om privatlån hos SevenDay
Privatlån från SevenDay


ALMI - Mikrolån

Mikrolån för företag med mindre kapitalbehov

ALMI mikrolån är till för dig som ska starta ett nytt företag, eller för dig som redan har ett företag men behöver kapital för att kunna utveckla din befintliga verksamhet. Du kan låna upp till 250 000 kronor efter att ALMI har gjort kreditbedömning som oftas baseras på din affärsidés möjligheter.
Mer information om mikrolån för företag hos ALMI
Mikrolån för företag från ALMI


ALMI - Företagslån

Företagslån för nya, små och medelstora företag

ALMI har som utgångspunkt att en annan medfinansiär ska finnas med (vanligtvis din bank). I undantagsfall kan ALMI vara ensam om att finansiera hela lånebeloppet. Det finns ingen övre gräns för lånebeloppet. ALMI kräver oftas en säkerhet i form av en företagsinteckning, oftas i kombination med borgen.
Mer information om företagslån hos ALMI
Företagslån från ALMI


ALMI - Innovationslån

Innovationslån för utveckling av innovationsprojekt

Innovationslånet är inriktat på innovationsprojekt som befinner sig i ett tidigt skede och ska användas för att utveckla ett projekt till kommersialisering. Lånet kan till exempel användas för produktutveckling, skydd av immateriella tillgångar eller marknadsföring. Lånebeloppet är minst 50 000 kronor och du kan bara låna 50 % av det totala finansieringsbehovet.
Mer information om innovationslån hos ALMI
Innovationslån från ALMI


ALMI - Exportlån

Exportlån för dig som säljer till utländska marknader

Exportlånet är till för företag som har ett kapitalbehov i samband med en exportsatsning. Lånet ges i utländsk valuta, oftas i USD eller EUR för att minska valutarisken. Du kan låna upp till 90 % av ditt totala kapitalbehov. Det finns ingen övre beloppsgräns.
Mer information om exportlån hos ALMI
Exportlån från ALMI


SEB - Enkla lånet företag

Enkla lånet företag

Med Enkla lånet företag kan du låna mellan 30.000 och 300.000 kronor i tre till fem år. Du kan välja att lägga upp lånet som ett vanligt lån eller en kontokredit (eller en kombination). Du behöver ett företagskonto hos SEB för att kunna ta ett lån. Enkla lånet företag är lösningen för dig som enkelt vill få tillgång till extra kapital till ditt företag. Du får i normala fall besked inom 24 timmar under vardagar.
Mer information om enkla lånet företag hos SEB
Enkla lånet företag från SEB


 

Populära lån

  • Freedom Finance
    Låna: 5000 - 600000 kr
    Ränta: 2.95 - 29.5 %
  • Lendo
    Låna: 10000 - 500000 kr
    Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Starta eget bidrag

Vi vill tipsa om att du som tänker starta eget företag har möjlighet att ansöka om stöd vid starten av ditt bolag, ett så kallat ”starta-eget-bidrag”. Mer information om startaegetbidrag tillhandahålls av Arbetsförmedlingen.
Läs faktablad om startaeget bidrag från Arbetsförmedlingen
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om lån för
Företag / Starta eget

Vill du veta mer om hur starta eget lån och företagslån fungerar? Läs då våra artiklar som handlar om detta.