Ett smslån är vad som även kallas för ett mikrolån eller ett snabblån. Det som kallas ett smslån är ett lån som du kan ta via sms. I de flesta fall erbjuder dock samma långivare som har smslån dig även att ansöka om lån via hemsidan, där du fyller i ett formulär. Smslån har dock blivit det mest populära namnet på det lån som kan beskrivas som ett litet och snabbt lån på mellan 1000 kr till 3000 kr och som ska betalas tillbaka på 30 dagar.

Beskrivningen ovan ringar in de vanligaste lånen men det finns även en del långivare som erbjuder lite bredare sortiment av smslån. Du kan i flera fall låna lite mer pengar, t ex 4000 kr eller 5000 kr och i vissa fall kan du även låna pengar i mer än 30 dagar. Du ska dock komma ihåg att om du vill ha mer pengar eller mer tid så kommer detta även kosta mer för dig.

Det som har gjort smslån så populärt är att det är enkelt och smidigt att ansöka om ett lån och att pengarna dyker upp på ditt konto förhållandevis snabbt. Ifall du ansöker under långivarens öppettider har du normalt pengarna på kontot samma dag eller dagen efter din ansökan blivit godkänd. Skälet till den skarpa kritiken angående smslån är att det kostar väldigt mycket att ta ett lån i relation till hur lite pengar du faktiskt får låna.

Det stämmer att priserna för smslån är höga och om man jämför ett smslån eller mikrolån med exempelvis ett privatlån så skulle räntan vara väldigt mycket högre för ett smslån. Du har även kort tid på dig att betala tillbaka. Dock ska sägas att det är ganska svårt att på ett rättvist sätt jämföra ett smslån med ett privatlån då ett privatlån ska betalas tillbaka på minst ett år.

Att hitta och ansöka om ett smslån

Om du vill låna med SMS måste du först hitta en långivare som är vettig. Många långivare är dyra och tar ut höga räntor och avgifter. En del långivare är inte lika dyra. Kostnaderna kan skilja rejält mellan olika långivare varför det alltid är en riktigt bra idé att ta sig tid att kolla runt och jämföra lite innan man bestämmer sig. Du kan spara bra med pengar på att titta runt och välja en av de lite billigare långivarna. Vi på Låneblocket.se hjälper till så gott vi kan med vår jämförelse av smslån.

När du har hittat en långivare du trivs med och som inte är allt för dyr måste du ansöka om lånet. Ett smslån ansöker man om via sms så klart men det är även möjligt att ansöka på nätet. Du kan välja den metod du tycker är enklast, det går lika snabbt för din ansökan att behandlas i vilket fall.

De flesta långivare som erbjuder smslån har vissa grundläggande krav för att du ska få låna. Du ska vara minst 18 år gammal, ibland är åldersgränsen även 20 eller 21. Du ska vara skriven i Sverige, i vissa fall sen några år tillbaka och du måste ha ett telefonnummer registrerat i ditt namn. Det sista är viktigt eftersom du ju ska använda mobiltelefonen för att ansöka och du måste använda din egen telefon så att långivaren kan verifiera att det är rätt person som lånar.

Ekonomiska kraven är att du har en hyfsat stabil ekonomi. Därför måste du klara en sedvanlig kreditprövning. I denna ingår många gånger att du inte får ha några betalningsanmärkningar. Vissa långivare godkänner dock att du tar ett smslån med betalningsanmärkning så länge din ekonomi i övrigt är tillräckligt stark. En fast inkomst eller i alla fall en viss årsinkomst krävs oftast för att visa att du klarar av att betala tillbaka pengarna.


 

Våra besökare gillar

 • Ferratum
  Låna: 500 - 10 000 kr
  Kostnad: 0 kr ** - 3 000 kr
 • Vivus
  Låna: 1 - 6 000 kr *
  Kostnad: 0 kr ** - 600 kr
 • Folkia
  Låna: 500 - 10 000 kr *
  Kostnad: 126 kr ** - 1 690 kr
 • ViaConto
  Låna: 1 000 - 5 000 kr
  Kostnad: 0 kr - 750 kr
* Du måste ha lånat ett lägre belopp först för att få låna ett högre belopp

** Detta är ett speciellt pris för nya kunder som är lägre än vanligt
 
 

Vad är ett SMS lån?

Smslån, mikrolån eller mobillån är en typ av kredit där låntagaren (du som ansöker) snabbt kan låna en mindre summa pengar med hjälp av din mobiltelefon.

De flesta långivarna erbjuder oftast möjligheten att ansöka direkt via Internet på deras hemsida och att man därefter bekräftar sin ansökan med sin mobiltelefon via ett sms.

Återbetalningstiden på ett smslån är vanligtvis ca 30 dagar.
 
 

Tagit för många smslån?

Har du hamnat i en ond cirkel och tagit för många smslån och inte kan betala tillbaka? Tar du nya smslån varje månad för att kunna betala tillbaka andra?

Ansök om ett större lån och lös dina dyra smslån och få ett slut på den onda cirkeln varje månad.

Jämför våra olika privatlån eller se våra alternativa långivare för dig som har svårt att få ett vanligt banklån.
 
 

Läs mer om Mikrolån, Smslån och Snabblån

Vill du veta mer om hur smslån och mikrolån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till smslån.