Mikrolån med betalningsanmärkning

<< Gå tillbaka till Jämförelsen av Smslån / Mikrolån

Som du troligen vet är det alltid lite svårare att få ett lån om man har en eller flera betalningsanmärkningar. Många banker och långivare ogillar betalningsanmärkningar skarpt eftersom det är ett tecken på att ekonomin inte sköts riktigt som den ska. Detta gör att risken är klart större när man lånar ut till en person med anmärkningar.

För dig som vill ta mikrolån med betalningsanmärkning är det ungefär samma sak. Många långivare som erbjuder mikrolån kommer direkt att neka dig ett lån ifall de ser att du har en betalningsanmärkning och eftersom alla långivare gör en kreditprövning, vilken även innehåller en sökning efter just betalningsanmärkningar, så kommer de hitta de som du eventuellt har. En vanlig betalningsanmärkning hänger kvar i hela 3 år efter att den först registretats, vilket innebär att du kan få lida ganska länge för en liten skuld, även om du betalat in den sedan dess.

Det går att få mikrolån med betalningsanmärkning.

Inte alla långivare nekar dig automatiskt bara för att du har samlat på dig anmärkningar. Det finns ett antal som godkänner att du har en eller flera betalningsanmärkningar och hos dem kan du ta ditt mikrolån även om du normalt skulle ha problem. För att ta reda på vilka långivare som godkänner mikrolån med betalningsanmärkning måste du kolla på deras villkor. Vi har dock gjort detta åt dig i vår jämförelse av mikrolån och smslån, så du slipper lägga tid på att kolla vilka långivare som fungerar för dig.

De långivare som godkänner anmärkningar har ett lite annat sätt att avgöra din ekonomiska kapacitet än klassiska banker och lite mer försiktiga långivare. I vanliga fall är en betalningsanmärkning ett automatiskt nej bara för att man anser att det visar på en dåligt skött ekonomi eller oförmåga att betala skulder. Vissa långivare tänker dock på ett lite annat sätt och ser betalningsanmärkningar bara som en liten del av helheten som är din ekonomi, och ifall det finns fler positiva saker än det finns negativa totalt så kan du få ditt mikrolån ändå.

Sådant som är positivt är fast inkomst (ju högre ju bättre självklart), tillgångar av olika slag, att du har skött din ekonomi den senaste tiden och att framtiden ser ljus ut. Negativa aspekter är just anmärkningar, skulder, många låneansökningar och liknande som visar på en mindre stabil ekonomi. Ifall du kan visa att du klarar av att betala tillbaka ditt mikrolån så ska det inte vara några problem att få ett lån. På detta vis kan många som har en gammal tråkig betalningsanmärkning sedan tidigare, men som i dagsläget har en bra ekonomisk situation, också få ett lån.

Sist men inte minst ska sägas att man måste tänka igenom ett lån innan man tar det. Det är viktigt att man har en ekonomi som klarar av ett lån och det måste finnas pengar att betala tillbaka med när de 30 dagarna (som ett mikrolån ska betalas tillbaka på) är slut. Ta inte ett lån i onödan. Är det så att du lånar pengar för att försöka täcka upp kostnader för gamla lån eller krediter så kommer du inte göra saken bättre med ännu ett litet lån. Det du kan göra är att samla alla dina lån till ett stort lån och på detta vis få klart lägre kostnader och bättre kontroll. Kolla då gärna på vår jämförelse av privatlån.


 

Våra besökare gillar

 • Ferratum
  Låna: 500 - 10 000 kr
  Kostnad: 0 kr ** - 3 000 kr
 • Vivus
  Låna: 1 - 6 000 kr *
  Kostnad: 0 kr ** - 600 kr
 • Folkia
  Låna: 500 - 10 000 kr *
  Kostnad: 126 kr ** - 1 690 kr
 • ViaConto
  Låna: 1 000 - 5 000 kr
  Kostnad: 0 kr - 750 kr
* Du måste ha lånat ett lägre belopp först för att få låna ett högre belopp

** Detta är ett speciellt pris för nya kunder som är lägre än vanligt
 
 

Vad är ett SMS lån?

Smslån, mikrolån eller mobillån är en typ av kredit där låntagaren (du som ansöker) snabbt kan låna en mindre summa pengar med hjälp av din mobiltelefon.

De flesta långivarna erbjuder oftast möjligheten att ansöka direkt via Internet på deras hemsida och att man därefter bekräftar sin ansökan med sin mobiltelefon via ett sms.

Återbetalningstiden på ett smslån är vanligtvis ca 30 dagar.
 
 

Tagit för många smslån?

Har du hamnat i en ond cirkel och tagit för många smslån och inte kan betala tillbaka? Tar du nya smslån varje månad för att kunna betala tillbaka andra?

Ansök om ett större lån och lös dina dyra smslån och få ett slut på den onda cirkeln varje månad.

Jämför våra olika privatlån eller se våra alternativa långivare för dig som har svårt att få ett vanligt banklån.
 
 

Läs mer om Mikrolån, Smslån och Snabblån

Vill du veta mer om hur smslån och mikrolån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till smslån.