Ikano Bank

Ikano Bank är en bank som ägs av samma koncern som även äger IKEA. Det är alltså en "småländsk" bank med kunden i fokus som gillar låga kostnader och gärna undviker onödiga kostnader. De har alla vanliga banktjänster så som lån (bolån och privatlån), kreditkort, sparkonton och lite annat.

För dig som vill låna finns det som sagt ett blancolån där du kan låna till vad du vill utan säkerhet och ett bolån, ifall du är ute efter att köpa en bostad. Du kan även låna till din nya bil med hjälp av Ikano's billån. De olika lånen har vettiga villkor och förhållandevis låga räntor.

Lånevillkor

Privatlånet hos Ikano Bank är ett lån mellan 10 000 kr och 350 000 kr som kan tas i 3 till 12 år. Det är ett smidigt lån som inte har någon uppläggningsavgift. För att få låna måste du vara åtminstone 18 år och ha en fast inkomst på 125 000 kr om året eller mer. Ifall du lånar på egen hand kan du som mest låna 150 000 kr och för belopp över detta behöver du en medsökande som är ansvarig för återbetalning av lånet tillsammans med dig.

För att få låna måste du vara fri från betalningsanmärkningar och ha en godkänd ekonomi. Ikano Bank gör en kreditkontroll för att se över dina ekonomiska förutsättningar. Ifall du har eget företag måste ditt företag ha varit igång i minst ett år för att du ska bli beviljad ett lån.

Krav för att få låna

 • 18 år eller äldre
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Fast årsinkomst på 125 000 kr
 • Medsökande vid lånebelopp över 150 000 kr
 • Egenföretagare har haft företag i minst ett år

Låneförsäkring

Ikano Bank erbjuder dig som lånar att även teckna en låneförsäkring. En låneförsäkring är en slags försäkring som går in och hjälper dig som får problem att återbetala ditt lån t ex på grund av arbetslöshet, sjukdom eller liknande som gör att du får ekonomiska problem som hindrar att du kan betala av lånet ordentligt. Det är en tjänst som ökar säkerheten för dig men som också kostar en liten slant. Du måste uppfylla kraven för att kunna teckna låneförsäkringen - detta är t ex att du inte känner av eller har kännedom om sjukdom när du tecknar försäkringen och att du har fast anställning (alternativt korttidsanställning minst 60 timmar i veckan) eller eget företag.

Ifall du blir sjuk och måste vara sjukskriven, förlorar jobbet eller avlider så kan du få pengar från försäkringen för att klara att betala lånet. Om du avlider återbetalas resterande del av lånet i sin helhet, upp till 350 000 kr. Detta är en bra extra säkerhet som gör att du inte riskerar att hamna i ekonomiska problem på grund av ditt lån.

Övriga lån - bolån och billån

Utöver ett blancolån har Ikano Bank även bolån och billån. Dessa lån har givetvis sina egna villkor etc.

Bolån - Du kan ta ett bolån när du ska köpa villa, bostadsrätt eller fritidshus. Du kan låna med rörlig ränta eller binda lånet på 1 till 10 år. Du kan låna från 200 000 kr till 6 000 000 kr med en belåningsgrad på upp till 85 %.

Billån - Ett billån kan du ta när du är ute efter att köpa en ny bil. Du kan ta ett billån på mellan 40 000 kr och 350 000 kr. Det finns ingen uppläggningsavgift. Kraven är att du som lånar är åtminstone 20 år gammal och att bilen du vill belåna är registrerad i Sverige. Du kan låna i 3 till 12 år beroende på bilens ålder. Du måste ha en fast årsinkomst på 125 000 kr eller mer och ifall du vill låna mer än 150 000 kr måste du precis som vid ett privatlån ha en medsökande för ditt lån.

Övriga banktjänster

Hos Ikano Bank har du även ett antal andra banktjänster så som kreditkort och sparkonton. Du kan göra de saker som man normalt kan göra på en bra bank.

Kreditkort - Ikano Bank erbjuder ett kreditkort med bra villkor. Du har en kreditgräns på 1000 till 60 000 kr och räntefritt i upp till 55 dagar. Du kan dessutom välja att ha 0 % ränta i 6, 12 eller 20 månader för köp mellan 2000 - 20 000 kr. Deras kreditkort har ingen årsavgift och du kan ha extra kort kostnadsfritt. Det finns en aviavgift på 25 kr i månaden som endast kommer de gånger du faktiskt utnyttjar krediten.

Sparkonto - Du kan välja mellan tre olika sparkonton. De har ett vanligt sparkonto utan bindningstid med fria uttag osv. Där får du lägre ränta men mer frihet. Deras Sparkonto Plus är för dig som vill sätta in minst 100 000 kr och där har du fyra fria uttag per år och högre ränta. Sista kontot heter Sparkonto Fix och har en bindningstid på 1, 2 eller 5 år. Du kan då inte ta ut dina pengar innan bindningstiden tagit slut men får som belöning högre ränta. Deras sparkonton innefattas av insättningsgarantin.

 

Populära lån

 • Freedom Finance
  Låna: 5000 - 600000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.5 %
 • Lendo
  Låna: 10000 - 500000 kr
  Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Lös dyra lån och krediter

Få ner dina kostnader med ett enda större lån. Hos Lendo räcker det med att du gör endast en ansökan och får därefter svar från flera banker där de erbjuder sina räntor och kostnader. Välj den bästa.
Läs mer och ansök hos Lendo
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Privatlån

Vill du veta mer om hur privatlån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till privatlån.