Ett MClån är enkelt sagt ett lån du tar för att kunna köpa en motorcykel. Det speciella med ett MClån är att du får låna pengarna med din MC som säkerhet för lånet. Att låna med säkerhet innebär helt enkelt att banken vill ha en säkerhet när de lånar ut så att de kan få tillbaka sina pengar ifall du inte kan betala lånet. Motorcykeln används som säkerhet precis som din bostad används som säkerhet vid ett bolån eller bilen vid ett billån.

Som belöning för att du kan lämna en säkerhet får du en lägre ränta på ditt lån. Banken känner sig tryggare med att låna ut när de vet att de kan få tillbaka sina pengar på ett eller annat sätt. Ett MClån är på detta viset ett billigare lån än sådana lån som är utan säkerhet, t ex ett vanligt privatlån. Olika lån med säkerhet är normalt de allra billigaste lånen du kan hitta av just detta skäl.

Villkor för MClån

Det finns flera villkor som kan vara bra att ha koll på när det gäller MClån. För det första får du nästan aldrig låna hela summan utan oftast max 80 % av beloppet. Detta beror på att banken anser att värdet på motorcykeln snabbt sjunker efter att du köpt den och de vill vara säkra på att få tillbaka sina pengar. De resterande 20 % måste du finansiera på annat sätt. Detta gör man normalt via en kontantinsats eller genom att skaffa pengar från annat håll, t ex genom ett lån utan säkerhet som har högre ränta.

Den MC som du köper får inte vara för gammal om det ska gå att använda den som säkerhet. Vilken maxålder långivarna har satt kan variera men normalt får motorcykeln inte vara äldre än ca 9 år. Den måste också vara registrerad i Sverige för att du ska kunna ta ett mclån. I flera fall är det även så att du bara kan få ditt mclån ifall du köper motorcykeln från en handlare. Köper du ifrån en privatperson kanske du inte kan få ditt lån med säkerhet.

Övriga villkor brukar vara att du måste vara av en viss ålder, normalt mellan 18 - 20 för att få ta ett lån. Du måste genomgå en vanlig kreditprövning och klara av bankens villkor när det gäller din ekonomi. Du får ofta inte ha t ex betalningsanmärkningar och en fast inkomst är att föredra. Exakta villkor för detta skiljer sig alltid och det finns en del långivare som har mindre hårda krav.

Hitta ett bra MClån

För att hitta ett bra och billigt MClån krävs det många gånger att man tar sig tid att kolla runt. Det är viktigt att inte bara ta första bästa bank eller långivare man hittar då räntor och andra kostnader kan skilja en del och när det gäller ett lite större lån blir det mycket pengar totalt. Att jämföra lån är det absolut bästa sättet att försäkra sig om att man får ett bra och billigt MClån. Hos oss på Låneblocket.se kan du jämföra massor av olika långivare och hitta ett bra lån som passar dig.


 

Populära lån

  • Freedom Finance
    Låna: 5000 - 600000 kr
    Ränta: 2.95 - 29.5 %
  • Lendo
    Låna: 10000 - 500000 kr
    Ränta: 2.95 - 29.95 %
 

Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Bara gratis lån (nya kunder)
 

Sänk priset på din bilförsäkring

Moderna Försäkringar erbjuder en av marknadens bästa och billigaste bilförsäkringar. Priset på bilförsäkringen får du inom några sekunder.
Beräkna bilförsäkring
 
 

Bilen och din ekonomi

Besök Konsumentverket för lite mer information om bilen och din ekonomi. Där får du lite tips på hur du kan tänka ekonomiskt. Vill du ha lite bra spartips för din bil kan du istället besöka Ekonomi-portalen.com.
 
 

Svårt att få lån?

Betalningsanmärkningar? Egen företagare? Bott utomlands? Svårt att bevis din inkomst? För dig som har svårt att få lån:
Se våra alternativa långivare
 
 

Läs mer om Billån etc

Vill du veta mer om hur billån fungerar? Läs då våra artiklar som är relaterade till billån.